14/07/2021

WACS-alert | Dealers Stellantis op straat! Wat nu?

Schrikken voor de Europese dealers van ondermeer Citroën, DS, Fiat, Jeep, Opel, Peugeot, Alfa Romeo en Chrysler. Zij kregen van autogigant Stellantis een opzeg toegestuurd. Reden? Milieukwesties en nieuwe Europese reglementeringen.

Alle dealers van autoreus Stellantis, het moederbedrijf van bekende merken als Citroën, DS, Fiat, Jeep, Opel, Peugeot, Alfa Romeo en Chrysler, kregen een brief in de bus waarin staat dat vanaf 1 juni 2023 de samenwerking wordt beëindigd.

E L E K T R I F I C A T I E

De reden waarom al deze trouwe dealers hun verkoop- en distributiecontracten verliezen, is tweeërlei. De overgang naar elektrische auto’s enerzijds en de steeds strengere milieueisen anderzijds.

Ergens een donderslag bij heldere hemel voor de dealers. Maar aan de andere kant hadden ze het misschien wel kunnen zien aankomen. 98 procent van de Stellantis-modellen moet in 2025 elektrisch aangedreven zijn. Vijf jaar later moet dat voor alle modellen gelden. 

Komt daar nog eens bij dat auto’s steeds meer online worden aangekocht. Tesla was hierbij de voorloper. Klanten kopen anders aan, dat is niet enkel in de autosector zo.  

A L T E R N A T I E F

Niet enkel de kleine garages worden hiervan de dupe. Als buurtgarages zouden verdwijnen, is ook de klant de pineut. Maar van dramatiseren wordt niemand beter natuurlijk. De aan hun lot overgelaten dealers bieden wij alvast een alternatief voor hun garage software. Werken met WACSonline resulteert in meer tijd en inkomsten, minder administratie, fouten en retours. Overstappen gaat snel en simpel.

> Lees ook: Mes in dealernetwerk Peugeot, Citroën, Fiat en Opel: ‘Een bloedbad dreigt’