09/11/2017

Build Your Dreams, kortweg BYD, is een van ’s werelds grootste heroplaadbare batterijfabrikanten en als Ebus leverancier toonaangevend in Europa. De hoofdzetel ligt in China, maar ook vanuit Nederland levert het een volledig assortiment van elektrische voertuigen. Om de levering van deze groene auto’s, bussen en vorkheftrucks nog beter te maken, gaat BYD in zee met het Belgische softwareproduct WACSonline.

Vorige maand kwam BYD nog in het nieuws na een deal met Brussels Airport, dat 30 bussen bestelde. En in oktober stond BYD ook op het prestigieuze Busworld 2017 in Kortrijk. Het gooide hoge ogen omdat groene energie centraal staat binnen de bedrijfsvisie. BYD is leider in Europa als Ebus leverancier en gespecialiseerd in IT, automotive en nieuwe energie velden. Vandaag de dag is BYD een van de snelst groeiende in de Chinese auto-industrie en wereldwijd pionier op het gebied van nieuwe energie-voertuigen.

Cloud en groen

Om de transacties binnen het bedrijf efficiënter te laten verlopen en zijn groene status nog wat kracht bij te zetten, zocht BYD naar een innovatieve softwareleverancier die groen denkt. Hier kwam het snel bij WACSonline terecht, dat volledig webbased en in de cloud werkt. Na de Vlaamse Vervoersmaatschappij De Lijn is BYD opnieuw een grote speler in de automotive sector binnen het klantenbestand van WACSonline. Bedrijven kiezen resoluut voor digitalisatie en cloud en dat is net waar het Oostendse softwarehuis Transport Care, dat trotse eigenaar is van WACSonline, snel op inspeelt.

WACSonline biedt een onlineplatform in de cloud voor grote transporteurs en kleine garages. Modules voor planning, werkplaats, onderdelen en vlootbeheer zijn in verschillende pakketten beschikbaar. Meer info vindt u op www.wacsonline.com.

Jan de Jong